شقاق مقعد

عمل جراحی شقاق

عمل جراحی شقاق

عمل جراحی شقاق آخرین روش درمانی شقاق است که توسط پزشک متخصص جراحی پیشنهاد داده می شود. البته روش درمانی انتخاب شده توسط پزشک بسته به نشانه ها و وضعیت بیمار انتخاب می شود. در صورتیکه بیماری در مرحله خفیفی قرار داشته باشد به راحتی و با روش های درمان خانگی و یا گیاهی قابل درمان است. اما اگر طول و عمق زخم زیاد باشد درمان آن نیاز به لیزر درمانی و یا عمل جراحی دارد. در ادامه نگاهی کوتاه به روش های مختلف درمان شقاق خواهیم داشت.

چه زمانی برای عمل جراحی شقاق مناسب است؟

زمانیکه به شقاق مبتلا می شوید عمل جراحی شقاق اولین راه درمان شقاق نخواهد بود. معمولا عمل جراحی در صورت مزمن شدن بیماری و یا عدم پاسخگویی به سایر روش های درمانی انتخاب می شود. البته استفاده از مکمل های فیبر، استعمال پماد نیتروگلیسیرین، افزایش مصرف آب و … در کاهش اسپاسم عضله اسفنکتر موثر خواهند بود. معمولا پس از گذشت 1.5 ماه بیماری شقاق از مرحله حاد به مرحله مزمن وارد می شود. در اینصورت درمان دارویی پاسخگو نخواهد بود. در این زمان باید برای عمل جراحی شقاق آماده شوید. اسفکنتروتومی داخلی جانبی بهترین روش جراحی شقاق به حساب می آید.

نحوه ی انجام عمل جراحی اسفنکتروتومی داخلی جانبی مقعد

براساس تحقیقات انجام شده روش های دارویی برای درمان شقاق مقعدی مزمن پاسخگو نیست. در این شرایط بیمار باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد. عمل جراحی شقاق با روش اسفنکتروتومی بسیار ساده و آسان است. در این روش اسفنکتر برش داده می شود. منظور از اسفنکتر همان عضله دایره ای مقعد است. این عضله وظیفه کنترل دفع و باز و بسته شدن دریچه مقعد را بر عهده دارد.

نحوه عمل جراحی شقاق به این صورت است که برش کوچکی در اسفنکتر داخلی مقعد ایجاد می شود. هدف از این روش جراحی درمان شکاف دیواره مقعد از طریق کاهش اسپاسم عضله است. معمولا این روش درمانی تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام می گیرد و بیمار نیازی به بستری شدن ندارد. معمولا برای بهبود کامل عروق این ناحیه به شش هفته زمان نیاز است. البته فرد پس از عمل جراحی پس از یک الی دو هفته می تواند به فعالیت های عادی خود ادامه دهد.

روش های مختلف عمل جراحی شقاق

عمل جراحی شقاق توسط دکتر متخصص و با روش های نوین قابل انجام است. البته زمانیکه بیماری حاد و مزمن باشد دکتر روش جراحی را انتخاب می کند. جراحی به دو صورت باز و یا بسته انجام می شود. در زیر به توضیح روش های مختلف جراحی شقاق خواهیم پرداخت.

جراحی بسته: در روش جراحی بسته یک برش بر روی شیار جانبی ایجاد می شود. از طریق شیار ایجاد شده عضله اسفنکتر را به بیرون کشیده و با توجه به وضعیت شقاق این قسمت را برش می دهند. از عوارض احتمالی این روش جراحی می توان به آسیب مخاط روده اشاره کرد. بنابراین این روش جراحی باید توسط پزشک متخصص و با تجربه انجام گیرد.

جراحی باز: عمل جراحی باز مشابه جراحی بسته است. اما در این روش برش نیم الی یک سانتی متری بر روی کانال مقعد زده می شود. در پایان عمل قسمت انتهایی برش را با توجه به شرایط بیمار می بندند.

Back to list

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *