درمان فیستول مقعدی همزمان با تخریب و درناژ کانال فیستول انجام می شود. این درناژ و درمان با روش ها و ابزارهای مختلفی انجام می شود. فیستول به پاکت یا کانال های پر از مایع عفونی در ناحیه مقعد گفته می شود. دهانه داخلی و ابتدایی کانال مقعد، به یک مجرای توخالی یا تونل متصل است که به آن فیستول می گویند. به زبان ساده، فیستول تونلی است که از داخل بافت مقعد تا پوست اطراف آن به سمت خارج امتداد دارد. فیستول به طور کلی نتیجه عفونت یا آبسه مقعدی است که به درستی بهبود نیافته است و عارضه دار شده است. در واقع فیستول مجرا یا کانالی است که پر از عفونت و آبسه بوده و دو قسمت جدا از هم را به هم متصل می کند. اگر این کانال در ناحیه مقعد ایجاد گردد به آن فیستول مقعدی گفته می شود.
درمان فیستول مقعدی بسیار مهم است زیرا مقعد غدد زیادی دارد که مایع می سازند. این غدد گاهی اوقات مسدود می شوند که ممکن است منجر به تجمع باکتری شوند. هنگامی که این اتفاق می افتد، یک پاکت متورم از مایع و بافت عفونی تشکیل می شود که آبسه نام دارد و اگر درمان نشود، رشد می کند و در نهایت راه خود را به بیرون باز می کند. بنابراین درمان فیستول جز با درناژ و تخریب این توده و کانال های ایجاد شده ممکن نیست. نکته مهم درباره درمان فیستول مقعدی این است که درمان خانگی ندارد و حتما نیاز به درمان جراحی و پزشکی و تخصصی دارد.
قبل از درمان فیستول، متخصص جراحی ابتدا آزمایش های تشخیصی خاصی را برای تایید نوع، مسیرها و شدت فیستول توصیه می کند. تست های تشخیصی که قبل از روش های درمانی فیستول انجام می شود شامل موارد زیر است:
روش های جراحی تنها گزینه های درمان فیستول هستند. جراحی فیستول به دو روش جراحی باز و جراحی با لیزر پرتوان انجام می شود. جراحی باز فیستول که فیستولکتومی نیز نامیده می شود، روشی است که در آن جراح مجرای فیستول را از محل خود خارج می کند. چندین گزینه دیگر برای درمان فیستول وجود دارد، اما جراحی لیزر موثرترین روش درمانی در نظر گرفته می شود.
توجه کنید که لیزر فیستول مقعدی با لیزر پرتوان انجام می شود و لیزر کم توان در درمان فیستول به تنهایی موثر نمی باشد. بنابراین برای لیزر فیستول به یک متخصص جراحی و لیزر ماهر در این زمینه مراجعه بفرمایید.
درمان فیستول با لیزر جراحی ساده ترین، ایمن ترین، سریع ترین و دائمی ترین درمان فیستول در نظر گرفته می شود. این یک روش جراحی بدون خونریزی و درد است که حدود 30 تا 60 دقیقه طول می کشد. جراحی فیستول با لیزر به دلیل اثربخشی و مزایای آن در سراسر جهان محبوبیت پیدا کرده است.
معمولاً جراحی و درمان فیستول حدود 30 تا 60 دقیقه طول می کشد. اما بسته به نوع، شدت و روش جراحی، مدت زمان ممکن است کوتاهتر یا طولانی تر باشد. پس از جراحی فیستول باز، ممکن است بیمار به مدت 1-2 روز در بیمارستان بستری شود.
با این حال، جراحی لیزر فیستول یک روش سرپایی است، بنابراین نیازی به ماندن در بیمارستان ندارد. بیماران پس از 2 تا 3 ساعت استراحت پس از لیزر فیستول در همان روز مرخص می شوند. جراحی فیستول با لیزر بدون بخیه انجام می شود و از ایجاد اسکار جلوگیری می کند. در این روش از عود بیماری و عفونت مجدد نیز جلوگیری می گردد.
کیست مویی با توجه به شرایطی که بر بیمار تحمیل می کند (مانند درد و…
تخلیه آبسه و برداشتن بافت آلوده با جراحی روش کلاسیک درمان آبسه های مقعدی است…
لیزر کیست مویی یکی از روش های درمانی نوین است که در سال های اخیر…
بواسیر یا هموروئید، یک مشکل شایع در زمینه سیستم گوارشی است که معمولاً با ورم…
لیزر فیستول مقعدی یک روش نسبتا جدید برای درمان بیماری فیستول می باشد. جراحی فیستول…
بواسیر نوعی بیماری مزمن است که به دلایل مختلف در هر فردی ایجاد می شود.نام…