علائم شقاق به دنبال یک فشار و آسیب در ناحیه مقعد بروز می کند. بیماری شقاق یک شکاف باریک در دیواره مقعد است که این شکاف با زخم، سوزش و درد همراه است. شقاق در نیمه تحتانی مقعد ایجاد می شود. همانطور که گفته شد بیماری شقاق در ناحیه مقعد ایجاد می شود. به دلیل وجود عصب های زیاد در این ناحیه هرگونه آسیب به بافت این قسمت، درد بسیار زیادی را ایجاد می کند و فرد مبتلا به شقاق ممکن است درد های غیر قابل تحملی احساس کند. از علائم شایع بیماری شقاق درد و خونریزی است. این نشانه باعث شده تا برخی افراد این بیماری را با بواسیر اشتباه بگیرند. در واقع علائم شقاق با بیماری بواسیر متفاوت است.
بیماری شقاق در افراد بسیار رایج است و بیشتر افراد به این بیماری مبتلا می شوند. گاهی زخم شقاق با درمان خانگی از بین می رود. بیماری شقاق در افرادی که دچار یبوست شدید هستند شکاف بیشتری ایجاد می کند و منجر به مزمن شدن این بیماری می شود. این حالت برای افراد مبتلا به این بیماری بسیار دردناک است. علائم شقاق بارز است و می توان به راحتی به وجود این بیماری پی برد. در این بین به یک نکته مهم توجه کنید. علائم شقاق با علائم بیماری هایی مانند سرطان روده و بیماری های گوارشی مشابه است. خونریزی یکی از علائم شقاق است که با بیماری های گوارشی مشابه است. اگر بیمار هر کدام از این علائم را مشاهده کرد برای بررسی و تشخیص باید به پزشک متخصص مراجعه کند.
مهم ترین علائم شقاق موارد زیر است.
یکی از علائم شقاق احساس خارش و سوزش است که به دلیل برخورد مدفوع و ترشحات با شکاف و پارگی های موجود در دیواره مقعد است. این علائم شقاق بعد از دفع زیاد می شود. اما این علائم در همه موارد نمی تواند نشانه ابتلا به بیماری شقاق باشد.
علل و عوامل زیادی در ایجاد بیماری شقاق موثر هستند. وجه مشترک بین تمامی این عوامل فشار زیاد در ناحیه مقعد است که باعث این بیماری می شود. یکی از مهمترین علل ایجاد بیماری شقاق یبوست است. دفع مدفوع سفت و سخت به دیواره ها و پوست اطراف مقعد فشار وارد میکند و این ناحیه به آسیب های متعددی دچار می شود.
انواع بیماری های مرتبط با مقعد مانند شقاق با نوع تغذیه و سبک زندگی بیمار ارتباط مستقیم دارد. از مهمترین دلایلی که باعث می شود شقاق مقعدی بروز کند، یبوست و اسهال مزمن، تمیز کردن مقعد با دستمال زبر و خشک، رابطه جنسی مقعدی، بارداری، زایمان سخت، خاراندن بیش از حد مقعد در مواجه با بیماری های پوستی، تنگی عضلات دریچه مقعد است. همچنین مواردی مانند بیماری سل، سرطان مقعدی، سیفلیس، بیماری اچ آی وی و هرپس سیمپلکس ممکن است بیماری شقاق را ایجاد کند.
بواسیر یا هموروئید، یک مشکل شایع در زمینه سیستم گوارشی است که معمولاً با ورم…
لیزر فیستول مقعدی یک روش نسبتا جدید برای درمان بیماری فیستول می باشد. جراحی فیستول…
بواسیر نوعی بیماری مزمن است که به دلایل مختلف در هر فردی ایجاد می شود.نام…
عمل جراحی فیستول مقعدی برای درمان اتصال غیر طبیعی بین بافت های مقعد کاربرد دارد.…
عمل جراحی بواسیر یا هموروئید یزمانی انجام می شود که بیمار به درمان های دارویی…
شایع ترین محل کیست موئی قسمت تحتانی ستون فقرات در ناحیه ساکروم می باشد بیماران…