علت درد و ترشح مقعدی عوامل احتمالی زیادی هستند. بیماری های گوارشی، عفونت های مقاربتی و بیماری های مرتبط با روده و مقعد می توانند علت درد و ترشح مقعدی باشند. همچنین ممکن است برای بسیاری از افراد علت درد و ترشح مقعدی عفونت روده باشد.
هر ماده به غیر از مدفوع که از مقعد خارج می شود ترشح مقعدی است. ترشح مقعدی معمولاً به صورت چرک است که ممکن است شما در لباس زیر و یا روی مدفوع خود مشاهده کنید. از نشانه های ترشح مقعدی تمایل به اجابت مزاج است که در نهایت تنها مقدار کمی دفع و یا ترشح خارج می شود.
عارضه درد و ترشح مقعدی می تواند از علائم سندرم روده تحریک پذیر باشد. همچنین سایر عفونت ها مانند عفونت های مقاربتی و انواع دیگر عفونت می تواند باعث این عارضه شود. خارج شدن ترشحات از مقعد در هر رنگی (زرد، سفید و بی رنگ) نمی تواند طبیعی باشد. اما در هر حال نباید منتظر بمانید که خود به خود از بین برود. در صورتی که ترشح و درد مقعد را همراه با علائمی مانند حالت تهوع، تب، استفراغ، اسهال خون در مدفوع، یا درد شکم احساس کردید سریع به پزشک مراجعه کنید؛ زیرا این موضوع، مشکل بسیار جدی و نگران کننده ای است.
علت درد و ترشح مقعدی در زنان و مردان می تواند به دلایل زیر باشد:
فیستول و آبسه مقعدی توده عفونی پر از چرک در نزدیکی مقعد و یا ناحیه رکتوم است. به طور معمول این عارضه در اثر عفونت های حاد به شکل توده در مقعد ایجاد می شود. آبسه مقعدی در اغلب موارد به فیستول تبدیل می شود. فیستول که یک کانال ارتباطی است غده مقعدی عفونی را به روزنه ای بر روی پوست متصل می کند. سایر بیماری های نشیمنگاهی دیگر می تواند فیستول را ایجاد کنند. فیستول و آبسه مقعدی با درد و ترشح همراه است.
در اثر فشار زیاد قسمت هایی از مقعد بیرون زده یا به شکل توده میشود که به این حالت هموروئید گفته می شود. هموروئید یا بواسیر در برخی مواقع علائم شدیدی دارد و در مواقع دیگر خفیف است. در نهایت علائمی مانند خروج ترشح از رکتوم، خونریزی، درد و خون در مدفوع در ناحیه مقعد ایجاد می شود. ممکن است هموروئید همراه با درد نباشد و بیمار فقط احساس توده در ناحیه مقعد به همراه ترشح را گزارش کند.
توده های بواسیر یا هموروئید شایع ترین ناهنجاری در بین بیماری های نشیمنگاهی هستند. به طور معمول در هر چهار نفر سه نفر تحت تاثیر این بیماری قرار می گیرند. این عارضه اغلب به دلیل وارد شدن فشار از زور زدن در حین حرکات روده، اسهال و یبوست شدید است که در اغلب موارد با درد و ترشح نیز همراه است. عواملی مانند اضافه وزن و بارداری در ایجاد بواسیر خارجی یا داخلی نقش دارند.
سندرم روده تحریک پذیر یک اختلال مزمن روده بزرگ است و نمی تواند دلیل مشخصی برای این سندروم پیدا کرد. بر اساس گفته متخصصان وعده های غذایی زیاد، استرس و مصرف برخی غذاها می تواند باعث تحریک روده شود. علائمی مانند یبوست، اسهال، نفخ شکم، درد و گرفتگی شکم، ترشح در مدفوع از علائم شایع سندروم روده تحریک پذیر است. در صورتی که هر کدام از این علائم را مشاهده کردید سریعا به پزشک مراجعه کنید. سندروم روده تحریک پذیر اغلب موارد با استفاده از روش های درمان خانگی و یا تغییر سبک زندگی، مصرف پروبیوتیک و مصرف داروهای سلامت روان قابل درمان است.
بواسیر یا هموروئید، یک مشکل شایع در زمینه سیستم گوارشی است که معمولاً با ورم…
لیزر فیستول مقعدی یک روش نسبتا جدید برای درمان بیماری فیستول می باشد. جراحی فیستول…
بواسیر نوعی بیماری مزمن است که به دلایل مختلف در هر فردی ایجاد می شود.نام…
عمل جراحی فیستول مقعدی برای درمان اتصال غیر طبیعی بین بافت های مقعد کاربرد دارد.…
عمل جراحی بواسیر یا هموروئید یزمانی انجام می شود که بیمار به درمان های دارویی…
شایع ترین محل کیست موئی قسمت تحتانی ستون فقرات در ناحیه ساکروم می باشد بیماران…