پماد شقاق برای درمان این بیماری در مراحل اولیه آن توسط پزشک یا متخصص جراحی عمومی تجویز می شود. پماد شقاق را می توان پس از تجویز متخصص از داروخانه تهیه کرد. با تجویز درست و به جای پماد شقاق می توان به راحتی با این روش دارو درمانی به بهبودی کامل رسید. لازم به ذکر است که دیر اقدام کردن استفاده از داروهای بدون تجویز پزشک شدت بیماری را افزایش می دهد. حتی در مواقعی ممکن است درمان به عمل جراحی بیانجامد.
بیماری شقاق در واقع ایجاد یک زخم در نیمه تحتانی کانال مقعد است که این زخم در اثر پارگی لایه تلیال ایجاد می شود. یکی از پماد هایی که برای درمان شقاق استفاده می شود کرم آنتی فیشر می باشد.
یکی از پمادهای آنتی بیوتیک برای درمان شقاق مقعدی پماد تتراسایکلین می باشد. به دلیل وجود آنتی بیوتیک در این پماد از آن برای زخم های عفونی استفاده می شود. این پماد شقاق شب ها پس از اجابت مزاج توسط پزشک متخصص برای بیمار مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف آنتی بیوتیک در هر صورت (مصرف قرص یا مصرف پماد) باید با تشخیص پزشک باشد. بنابراین توصیه بر این است که قبل و یا بعد از جراحی شقاق از پمادهای دارای آنتی بیوتیک بدون تجویز پزشک مصرف نکنید. در واقع این پماد ها برای استعمال خارجی می باشد اما در صورت تشخیص پزشک برای داخل مقعد نیز استفاده می شود.
یبوست یکی از اصلی ترین علل ایجاد بیماری شقاق مقعدی است. علائم رایج شقاق درد در هنگام اجابت مزاج و همچنین خونریزی مقعد است که این خون به صورت روشن و تازه بر روی مدفوع و دستمال توالت مشاهده می شود. درمان شقاق به منظور برطرف کردن درد اسپاسم عضلانی است که باعث ایجاد زخم می شود. اثرات پماد هایی مانند لیدوکائین که حاوی ماده بی حس کننده هستند برای تسکین درد شقاق تاثیرگذارند. اثر استفاده از این کرم و پماد برای درمان این بیماری تنها برای بازه زمانی کوتاه بین ۵ تا ۷ روز قابل استفاده است. در صورت استفاده در مدت زمان بیشتر از این پماد خطرات و اثرات احتمالی مانند التهاب و حساسیت پوست اطراف مقعد را دارد.
پسیلیوم و سلولز که حاوی فیبر هستند از نمونه های دیگر پماد شقاق می باشند و خاصیت نرم کردن مدفوع را دارند. نکته مهم در استفاده از پماد شقاق این است که باید قبل از رفتن به دستشویی استفاده شود. پماد های حاوی داروی استروئید در مواقعی که التهاب زیاد دور شقاق مقعد صورت می گیرد تجویز خواهد شد. اثر پمادهای حاوی استروئید باعث کاهش التهاب می شوند و ورم دور شقاق مقعد را کاهش می دهند. استفاده از این پماد اثرات خارش و درد را در بیمار مبتلا به شقاق تسکین می دهد.
همچنین استفاده از کرم و پمادهای حاوی استروئید بیش از یک هفته توصیه نمی شود. انواع دیگری از داروهای مسکن مانند ایبوپروفن و پاراستامول در کاهش درد موثر هستند. مصرف کدئین به هیچ عنوان توصیه نمی شود و در نهایت توصیه می شود که در معرض خطر ابتلا به یبوست قرار نگیرید و مدفوع خود را نرم نگه دارید.
بواسیر یا هموروئید، یک مشکل شایع در زمینه سیستم گوارشی است که معمولاً با ورم…
لیزر فیستول مقعدی یک روش نسبتا جدید برای درمان بیماری فیستول می باشد. جراحی فیستول…
بواسیر نوعی بیماری مزمن است که به دلایل مختلف در هر فردی ایجاد می شود.نام…
عمل جراحی فیستول مقعدی برای درمان اتصال غیر طبیعی بین بافت های مقعد کاربرد دارد.…
عمل جراحی بواسیر یا هموروئید یزمانی انجام می شود که بیمار به درمان های دارویی…
شایع ترین محل کیست موئی قسمت تحتانی ستون فقرات در ناحیه ساکروم می باشد بیماران…