هموروئید در دوران بارداری شایع تر است. هموروئید در بارداری بخصوص ۳ ماهه سوم شایع است. بعضی از خانم ها هموروئید را برای اولین بار در بارداری تجربه می کنند. اگر شخصی قبل از بارداری هموروئید داشته باشد در حین بارداری مجددآ عود می کند. گاهی ممکن است هموروئید در مرحله دوم زایمان به علت زور زدن بروز کرده که این شکایت شایع بعد از زایمان است. در بیش تر موارد هموروئید هایی که در طی بارداری ایجاد شده اند بعد از زایمان بهبود می یابند خصوصآ اگر از یبوست اجتناب شود. توجه کنید که استفاده از پماد و شیاف آنتی هموروئید حتما باید زیر نظر پزشک باشد.
در زنان بادار بايد درمان های غير جراحی انجام شود ولي درصورت ضرورت و اورژانس مي توان عمل هموروئید در بارداری را با بي حسی موضعی بدون مشكل برای مادر و يا جنين انجام داد
یبوست در بارداری شایع هست و با عوارضی نظیر هموروئید و بی اشتهایی و افسردگی همراه است. فعالیت فیزیکی و تحرک باعث کاهش یبوست می شود. استرس نیز باعث تشدید و افزایش یبوست می شود.
برای درمان یبوست این نکات را رعایت کنید :
اگر با رعایت موارد بالا باز هم یبوست داشتین با تجویز پزشک داروی ملین استفاده کنید. هرگز نگذارید یبوست بیش از سه روز طول بکشد و گرنه دچار هموروئید (بواسیر) یا سایر بیماری های مقعدی همچون شقاق می شوید. برای پیشگیری از ابتلا به هموروئید از توالت فرنگی استفاده کنید. مدت طولانی سر توالت ننشینید و زیاد زور نزنید.
رشد رحم در طی دوران بارداری سبب فشار روی ورید های لگن و اندام تحتانی شده و برگشت خون از نیمه تحتانی بدن کند تر می شود که این سبب ورم و متسع شدن عروق می گردد و همین امر باعث بروز هموروئید می شود.
یبوست هم یکی عوامل همورویید در بارداری می باشد زیرا باعث می شود که دفعات دفع مدفوع کمتر شود و مدفوع سفت و خشک شود و دفع دچار مشکل می شود.
افزایش هورمون پروژسترون در طی بارداری سبب شل شدن و ورم کردن دیواره عروق وریدی می شود. پروژسترون نیز سبب آهسته شدن حرکت دستگاه گوارش می شود روده ها در دوران بارداری آهسته تر حرکت می کنند .
آهن موجود در مکمل هایی که مصرف می کنند زنان باردار نیز باعث بروز یبوست می شود
توصیه بر این است که قبل از اقدام به بارداری نسبت به درمان هموروئید اقدام نمایید. اما اگر در بارداری مبتلا به هموروئید شدید و یا مستعد ابتلا به هموروئید در بارداری می باشید موارد زیر را در نظر بگیرید.
خانم ها در طی دوران بارداری مستعد هموروئید هستند ولی این غیرقابل اجتناب نیست. در این جا توصیه هایی برای پیش گیری از هموروئید در بارداری برای شما ذکر می کنم:
برای بهبودی هموروئید در بارداری یک پک یخ با یک پوشش نرم روی محل گرفتار گذاشته و روزی چند بار این کار را تکرار کنید. روزی چند بار در لگن آب گرم برای بهبود درد بنشینید. برای دستمال توالت از دستمال بدون عطر ؛ سفید رنگ و نرم استفاده کنید. استفاده از دستمال مرطوب بهتر است. در صورت تشدید بیماری حتمآ با پزشک خود برای مصرف دارو های موضعی مشورت کنید زیرا بیش تر این دارو ها را بیش تر از یک هفته نمی توان استفاده کرد.
اکثر ملین ها در طول دوران بارداری قابل استفاده می باشند. در حاملگی غالبا ملین های حجم دهنده و نرم کننده مدفوع تجویز می شوند.
در صورت مصرف داروهای ملین در طول حاملگی بایستی به نکات زیر توجه نمود:
اگر با رعایت موارد بالا باز هم یبوست داشتین با تجویز پزشک داروی ملین استفاده کنید. هرگز نگذارید یبوست بیش از سه روز طول بکشد و گرنه دچار هموروئید (بواسیر) یا سایر بیماری های مقعدی همچون شقاق می شوید. برای پیشگیری از ابتلا به هموروئید از توالت فرنگی استفاده کنید. مدت طولانی سر توالت ننشینید و زیاد زور نزنید.
۱. بعد از بیدار شدن از خواب یک لیوان آب ولرم بنوشید.
۲. روزانه هشت لیوان آب بنوشید.
۳. هر روز سالاد میل کنید.
۴. از مصرف آجیل چیپس و پفک اجتناب کنید.
۵. غذاهای فست فود کالباس و سوسیس بشدت یبوست آور هستند از آن ها بپرهیزید.
۶. هر روز میوه بخورید یا دو لیوان آب میوه بنوشید.
۷. تحرک داشته باشید . ساعت های طولانی را صرف تماشای تلویزون یا بازی های کامپیوتری نکنید.
۸. هر روز نیم ساعت پیاده روی کنید.
۹. ده عدد آلو و ده عدد انجیر خشک را دو ساعت در آب خیسانده و میل کنید.
۱۰. روزی سه قاشق روغن زیتون بخورید.
ملین ها می توانند باعث بهبودی و پیشگیری از یبوست شوند.
مصرف ملین های خوراکی موجب کاهش جذب برخی از داروها و مواد غذایی در بدن می شود.
مصرف زیاد ملین ممکن است ویتامین های ضروری و سایر موادمغذی را پیش از آنکه فرصت جذب پیدا کنند، از روده بیرون براند.
ملین ها در دفع آب، سدیم و پتاسیم از بدن نیز شرکت می کنند.
استفاده بیش از حد ملین ها باعث ضعف عضلات روده و کاهش عملکرد مطلوب آن می شود. در نتیجه هنگامی که مصرف ملین را قطع کنید، نه تنها یبوست شما برمی گردد، چه بسا شدیدتر هم شود
همچنین مصرف بیش از حد ملین ها قادر است سندرم روده تنبل را باعث شود. در این حالت روده قادر به انجام عملکرد خود نیست.
ملین های حاوی: کاسکارا و دانترون، ممکن است وارد شیر شوند. اگرچه مقدار داروی ملینی که وارد شیر می شود معمولا ناچیز می باشد، ولی مواردی از بروز اسهال در نوزادان گزارش شده است. داروهای ملین را با این داروها نخورید:
هیچگاه دوز بیش از حد دارو را استفاده نکنید، مگر وقتی که پزشک تجویز کرده باشد
از آنجایی که هموروئید در بارداری با تجویز دارو و درمان های خانگی درمان و یا کنترل می شود هزینه بالایی متحمل نخواهید شد. معمولا هزینه درمان هموروئید در بارداری از خرید چند نوع پماد و کرم تجاوز نمی کند که زیر 500 هزار تومان خواهد بود. همچنین ممکن است یک لگن درمانی برای نشستن در لگن آب ولرم بر روی توالت فرنگی نیاز داشته باشید و خرید یک بالش طبی دونات شکل برای نشستن. ممکن است بعد از بارداری نیاز به عمل جراحی یا لیزر هموروئید داشته باشید که بسته به روش جراحی و محل جراحی بواسیر هزینه های متفاوتی خواهد داشت. برای اطلاع از حدود هزینه لیزر هموروئید می توانید با مطب تماس بگیرید.
کیست مویی با توجه به شرایطی که بر بیمار تحمیل می کند (مانند درد و…
تخلیه آبسه و برداشتن بافت آلوده با جراحی روش کلاسیک درمان آبسه های مقعدی است…
لیزر کیست مویی یکی از روش های درمانی نوین است که در سال های اخیر…
بواسیر یا هموروئید، یک مشکل شایع در زمینه سیستم گوارشی است که معمولاً با ورم…
لیزر فیستول مقعدی یک روش نسبتا جدید برای درمان بیماری فیستول می باشد. جراحی فیستول…
بواسیر نوعی بیماری مزمن است که به دلایل مختلف در هر فردی ایجاد می شود.نام…