هموروئید

همه چیز درباره همورویید یا بواسیر

همه چیز درباره همورویید یا بواسیر

فشار وارد شده به بخش تحتانی راست روده و مقعد باعث تحریک و بیرون زدگی رگ های این قسمت خواهد شد به این عارضه که معمولا با درد همراه است، بواسیر یا همورویید گفته می شود. این بیماری معمولا با خونریزی، سوزش، خارش، درد و التهاب همراه است که بسیار آزار دهنده می باشد. عامل اصلی این بیماری یبوست است که بیشتر در خانم های باردار، افراد مسن، افراد کم تحرک و اشخاصی که الگو و رژیم غذایی نامناسب دارند بروز می کند. از دیگر عوامل ایجاد این بیماری می توان به ژنتیک، چاقی، رابطه مقعدی و نشستن های طولانی مدت اشاره کرد.

از سوی دیگر این بیماری خود به دو نوع همورویید داخلی و همورویید خارجی تقسیم می شود. بواسیر داخلی از بیرون قابل تشخیص نیست و بدون درد می باشد. اما در همورویید خارجی زائده کاملا قابل مشاهده است و بیمار درد بسیاری را تحمل می کند. در این نوع از همورویید بیمار ممکن است خونریزی نیز داشته باشد. تشخیص نوع و درمان همورویید توسط پزشک حاذق امکان پذیر است. بعد از انجام آزمایشات دقیق و بررسی ها و مشاهدات از پیش روی بیماری پزشک نوع درمان را تجویز خواهد کرد. روش های درمانی بسیاری برای رفع این عارضه وجود دارد اما چیزی که اهمیت دارد درمان به موقع بواسیر است که از بروز مشکلات جدی تر پیشگیری می کند.

انواع همورویید سمت چپ همورویید طبیعی وسط همورویید داخلی و سمت راست همورویید خارجی

شدت و عود بیماری همورویید

بیماری همورویید دو نوع هموروئید خارجی و داخلی می باشد. در همورویید داخلی شدت بیماری دارای چهار درجه است. که در همورویید درجه اول تنها خونریزی دیده می شود و سیاهرگ ها خارج نمی شوند. همچنین در همورویید درجه دوم سیاهرگ های هموروییدی در حین اجابت مزاج خارج می شوند و بعد از اتمام دفع به داخل مقعد باز می گردند. درجه سوم این بیماری سیاهرگ ها در هنگام دفع خارج می شوند اما بعد از اجابت مزاج به داخل باز نمی گردند و با کمک دست به داخل فشار داده می شوند. اما در نوع درجه چهار آن سیاهرگ ها حتی به کمک دست هم به داخل باز نمی گردند و خارج از مخرج ثابت می مانند.

روش های درمان همورویید

پس از تشخیص دقیق متخصص جراحی و با توجه به پیشرفت بیماری، درمان همورویید توسط جراح آغاز خواهد شد. اگر در مرحله ابتدایی همورویید مراجعه کرده باشید درمان با دارو انجام خواهد شد. اما اگر بیماری همورویید به درمان دارویی پاسخ ندهد بیمار تحت درمان جراحی قرار خواهد گرفت. به طور کلی روش جراحی به دو شیوه جراحی با تیغ و کوتر و یا با لیزر پرتوان صورت می گیرد. در این روش ها متخصص جراحی درصدد برداشتن زائده برمی آید. جراحی با چاقو که نوعی روش سنتی محسوب می شود معمولا با خونریزی همراه است و معمولا بیمار در این روش بیهوش خواهد شد. اما دلایل زیادی وجود دارد که اثبات می کند روش جراحی بواسیر با لیزر به مراتب نسبت به روش جراحی سنتی با تیغ و کوتر برتری دارد. به همین دلیل متخصص جراحی و لیزر با تجربه روش جراحی با لیزر را به بیماران خود پیشنهاد می دهد.

آشنایی با لیزر همورویید

پیشرفت علم به ویژه در بخش پزشکی و تلاش برای کاهش درد و خونریزی منجر به روز شدن روش های جراحی شده است. البته این پیشرفت در لیزر درمانی و جراحی با لیزر کاملا مشهود است. روش لیزر همورویید در بخش حساسی از بدن انجام می شود بسیار تاثیرگذار بوده است. به همین دلیل روش های پیشین درمان عارضه همورویید به طور تقریبی منسوخ شده است. چرا که بیمار در روش جراحی با لیزر با کمترین عوارض روبرو است و اثر درمان بواسیر بسیار بیشتر از سایر روش ها می باشد. درمان با لیزر به دو روش انجام می گیرد: لیزر کم توان و لیزر پرتوان دی اکسید کربن. در روش جراحی با لیزر، از لیزر پرتوان دی اکسید کربن استفاده می شود. لیزر همورویید عموما با تلفیقی از جراحی با لیزر پرتوان و تابش لیزر کم توان برای بهبود سریعتر زخم انجام می شود.

Back to list

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *